23 Haziran 2013 Pazar

Kunduracı Göğsü - Pektus Ekskavatum - İçin Vakum Tedavisi

Kunduracı Göğsü mevcut olan hastalara çoğunlukla ameliyat tedavisi öneriliyor. Oysa bu durumun ameliyatsız olarak tedavi edilme olanağı da mevcuttur.

İlk olarak İsviçre Basel Üniversitesi'nde Prof.Haecker ve Prof.Mayer tarafından kullanılmış olan Vakum Bell sistemi ile son derece başarılı sonuçlar elde edilmesi üzerine yurt dışı ve yurt içinde bizim de dahil olduğumuz bir çok meslektaşımız bu sistemi hastalarında uygulamaya başlamıştır.

Bazen vakum sisteminin bir tedavi aracı olmadığı şeklinde ifadeler kullanılyor olsa da bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu yöntem bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış bir tedavi şeklidir.
İlgili Bilimsel Yayınlar:
http://ejcts.oxfordjournals.org/content/29/4/557.full
http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/199201110341-2238.pdf
TÜRÇE YAYINI: http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/1992011103351-21722.pdf

Bugüne kadar 100'ün üzerinde hastamız vakum bell sistemini başarıyla uygulamış ve halen uygulamaya devam etmektedirler. Sadece 2 hastamızda ameliyat olma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Hastalarımızın %98'inin ameliyata ihtiyaçları kalmamıştır.

Vakum sistemi kullanan hastalarımıza göndermiş olduğumuz anketle (http://www.surveymonkey.com/s/PT3YKLK) vakum hakkında memnuniyet geri bildirimlerini aldık. Bu sonuçları http://www.surveymonkey.com/s/PT3YKLK adresini ziyaret ederek görebilirsiniz.

Bu blog'un amacı hem bu sistemi kullanan siz değereli hasta ve hasta ailelerinin karşılaşmış oldukları olumlu ve olumsuz durumları tartışabilecek bir ortamın oluşturulması hem de bu sistem hakkında bilgi edinmek isteyen diğer hastalara bilgi verilmesidir.

Bu şekilde hem benim sizlere yardımcı olmam hem de sizlerin birbirinizle yapacağınız paylaşımlarla daha olumlu sonuçlar elde edileceğini umuyorum.

Olumlu veya olumsuz yorum, düşünce ve önerilerinizi paylaşmak isterseniz aşağıda yer alan YORUM üzerine tıklayabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı günler dileklerimle

Prof.Dr.Semih Halezeroğlu

255 yorum:

  1. Yorum, düşünce ve önerilerinizi, kısaca paylaşmak istediğiniz tüm fikirleriniz buradan iletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben 31 yaşındayım acaba bindede olumlu sonuçlar çıkabilir mi?ameliyata olumsuz baktığım için bu kdr zaman bekledim ve vakum tedavisini yeni öğrendim.ve bunun toplam maliyeti nedir acaba herşeyiyle

      Sil
    2. Vakum sistemi Almanya'dan ithal edilmektedir ve Türkiye'de tek temsilcisi vardır. Toplam maaliyetiniz 3.050TL olmaktadır.

      Sil
    3. hocam ben 16 yaşındayım çukur 1.5- 2 cm çukur var ama az aynaya baktığımda belli oluyo vakum sistemine gerek varmı yoksa kas çalışarak geçermi

      Sil
  2. Hocam ben 15 yaşındayım benim göğsümde içeriye doğru 2-3 cmlik bir çöküntü var vakum tedavisini uygulamak için illa İstanbula gitmemiz gerekiyor mu yoksa Ankarada bu tedavi uygulayan bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turhan merhaba, bu sitede genel olarak kunduracı göğsü için vakum sistemi hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Hekim adı vermek veya bir merkezi önermek mümkün değil ne yazık ki.

      Sil
  3. Merhaba bende kunduracı göğüs kafesi var çöküklük 3,5cm 15yaşındayım vakuum bell kullanmamı önerirmisiniz yaklaşık 1ay kadar bodybuilding çalıştım bi zararı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaş grubu vakum sistemi ile en iyi sonuçların alındığı gruptur. 1 ay kadar vücut çalışmanın bu konuda bir olumsuz etkisi olmaz.

      Sil
  4. Bu lanet olası hastalıktan nefret ediyorum artık kurtulmak istiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. İyi günler Semih bey ben 18 yaşındayım benimde kunduracı gögsüm var Eskişehir Tıp Fakültesinde muayene oldum filmler çekindim ve kunduracı göğüsünün bana hiç bir sakıncası yokmuş ama psikolojik olarak aşırı bir zorluğu var ve hastanede bana vakum tedavüsini söylemediler internetten araştırarak kendim buldum ve Acıbadem hastanesine gelicem ama randevu almalı mıyım kimden almalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erişim için 0212 306 4778 numaralı telefondan Bn.Ayşe Tulumoğlu ile görüeşbilirsiniz.

      Sil
  6. Vakum tedavisinin fiyatını öğrenebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İthal eden tıbbi sorumlu firma tarafından satış bedeli 2.750TL'dir.

      Sil
  7. Bu tedavinin ciddi yan etkileri olma ihtimali varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugüne kadar belirlenmiş ciddi yan etki yayınlanmamıştır. Vakum uygulanan göğüs bölgesinde kızarıklık, bazı durumlarda meme ucu üzerine vakum uygulanırsa burada şişme oluyor. Ciddi bir yan etki ortaya çıkmamıştır.

      Sil
  8. Merhaba Semih hocam,
    Vakum bell in pectusu düzeltmede etkili olduğunu söylüyosunuz. Ancak nuss ameliyatı yapan doktorlar bu alete çok da olumlu bakmıyorlar. Doktorlar sitesinde Prof. Kamil Kaynak bir hastaya vakum bell için etkili değil demiş. ben 31 yaşındayım ve Prof. Mustafa Yüksel vakum bell için senin yaşın uygun değil dedi.
    Ancak siz sitede 52 yaşına kadar kullanılabilir yazmışşsınız. Kafam karıştı bu alet gerçekten etkili mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullandığım 100'e yakın hasta ve hem Türkçe hem İngilizce tıp literatürü verilerine göre bu yöntemin kunduracı göğsü hastalarında başarılı olduğunu söylüyorum. http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/1992011103351-21722.pdf adresini tıklarsanız bu konuda İsviçreli bilim adamlarının elde etmiş oldukları sonuçları okuma olanağınız olacaktır.

      Sil
  9. Nuss ameliyatı yapan bazı doktorlar bu aleti önermiyorlar. Siz neden öneriyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullandığım 100'e yakın hasta ve hem Türkçe hem İngilizce tıp literatürü verilerine göre bu yöntemin kunduracı göğsü hastalarında başarılı olduğunu söylüyorum. http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/1992011103351-21722.pdf adresini tıklarsanız bu konuda İsviçreli bilim adamlarının elde etmiş oldukları sonuçları okuma olanağınız olacaktır.

      Sil
  10. Hocam hayirli gunler. Bende de kunduraci gogsu hastaligi var... size sorum şu olcak; babam emekli sandigina bagli acaba devlet maliyet bakimindan Vacuum bell adli aletin bir kismini karsilar mi ?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Doktor Bey;
    8 yaşında bir kızım var sol göğsü küçük bir çocuk yumruğu kadar içeri çökmüş durumda bu yönteme sizce hemen başlamalı mıyız? Aynı zamanda omurgasının kuyruk sokumu tarafında çok az eğiklik var sizce bağlantılı mıdır?Düzeldikten sonra tekrar çökme olur mu?Bize maliyeti ne kadarı bulur. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kunduracı göğüs durumunda omurgada bir miktar kayma (skolyoz) nadir değildir. Kunduracı göğsü düzeldiğinde bunda da bir düzelme beklenilmemelidir.
      Vakumun başarı oranı %87'dir. 1 yıl kullanımdan sonra ilerki zanmanlarda gerileme olduğunu görürseniz birkaç hafta daha kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

      Sil
  12. Merhaba Semih Bey
    Ben izmirde yaşıyorum ve kundaracı göğsü sıkıntım var.Size muayene olmak istiyorum istanbula gelmeden yaptırmamız gereken tektikler nelerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferhat merhaba,
      Eğer belirgin kalp sorunları yaşamıyorsan özel bir tetkik gerekli değil. Kalp sorunları (nefes darlığı, çarpıntı, vücutta şişlikler gibi) varsa önce bir kardiyoloji muayenesi olman gerekir. Bunun dışında özel bir tetkik gerekmiyor.

      Sil
  13. Merhaba hocam

    %87 Başarılı olmuştur demişsiniz,Peki bu başarılı olanlar başarılı ameliyat olanlara kıyasla göğüsleri aynı düzey,aynı yükseklikte mi? yani ameliyat yerine bunu yapınca ameliyat kalitesi verir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada başarı hastanın mutlu olup olmaması ile ilgilidir. Vakum kullanan hastalarda %87 başarılı olması hastaların elde edilen yükselme ile mutlu olmaları ile de ilgilidir.
      Burada karşılaştırılması gereken şey pektus tedavisinde ameliyat ile bar takılması, 2-4 yıl arası barın durması, ve ikinci bir ameliyatla barın çıkartılması gibi bir süreç ile ameliyat olmadan %87 oranında hastanın mutlu olduğu bir tedavi sürecini karşılaştırmak olmalıdır.
      Tedavi tercihi hastaya aittir. Ancak vakum sisteminin etkili olmadığı gibi bir bilgiye inanmayın. Bu tamamen gerçek dışıdır. Buna ait bilimsel yayınları okuyun. Yaklaşık 100 hastamızda elde ettiğimiz sonuçları yakın zamanda yayınlayıp sizlerle paylaşacağım.

      Sil
    2. hocam ben 29 yasındayım bu yaşta bır fayda görümüyùm bırde maliyeti nedır bu cıhazın

      Sil
    3. Yaşınız tedavi için uygun.

      Sil
  14. Merhaba Semih Bey ben Emre

    Ben bundan yaklaşık 5 yıl önce nuss ameliyatı oldum ve barı 3 yıl göğsümde taşıdım. Barı çıkardıktan sonra zamanla azda olsa bir çökme meydana geldi. Şu an 24 yaşındayım. İnternette pektus ile ilgili araştırma yaparken bu yeni vakum tekniğini gördüm. Size sorum şu olacak : Ben nuss ameliyatı olmama rağmen bu aleti temin edip bu yöntemi göğüs bölgeme uygulayabilir miyim? Okuduğum kadarıyla evde de rahatlıkla yapılabiliyormuş. Hemde nuss ameliyatından daha acısız gözüküyor. Ve bu aleti ortalama ne kadar süreyle kullanmamız gerekiyor?
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre merhaba,
      Nuss ameliyatı sonrası yeniden çökme ortaya çıkması ne yazık ki nadir değildir. Bu durumda vakum bell kullanılmasının hiçbir sakıncası yoktur. Şu anda bu şekilde takip ettiğim hastalarımdan hiçbir olumsuz geri dönüş olmamıştır. Sizde de faydalı olacağını umuyorum.
      Vakum sistemi zaten sadece evde ve hasta tarafından yapılan bir işlemdir. Vakum göğsünüzün ön kısmında dururken siz ev içinde günlük aktivitelerinize devam ediyorsunuz.
      Vakumun etkisi 3 ay içinde ortaya çıkıyor ancak güne 2 kez 30 dakika şeklinde 1 yıl kullanılması gerekiyor.

      Sil
  15. Hocam bende de var sanıyorum bu maalesef birde göğüs ucunda şişlik var suya filan değdiğinde iniyor ama geçici bir süre sonra geri eski halini alıyor galiba Jinekomasti diye bir şeymiş ne yapmam gerekir acaba göğüsteki çöküklük görünmesi meme bölümündeki şişlikten dolayı mıdır?Bunun çözümü liposakşın mıdır lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum için bir yorum yapamam. Lütfen bir göğüs cerrahisi uzmanı tarafından muayene olunuz.

      Sil
    2. Jinekomasti hakkında bi bilginiz vardır sanırım ameliyat zor mudur nasıldır?

      Sil
  16. ''100 hastamızda uygulanan tedavi ve sonuçları paylaşacağım.'' demişsiniz bunu bir an önce bekliyoruz.Bir tarih verir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anket sonuçlarını http://pektusvakum.blogspot.com/2013_08_01_archive.html sayfasından görebilirsiniz

      Sil
  17. MErhaba hocam benım sorum vacuum bell in çöküklük miktarı hangi aralıkta olan hastalarda daha iyi sonuç verir.Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre merhaba,

      Vakum sadece hafif veya orta dereceli hastalarda değil, ileri derecde çöküklük durumlarında da olumlu sonuçlar vermektedir.

      Sil
  18. Merhaba hocam şimdi sorucagım sorunun cevabını hiç bi yer bulamadım cevaplarsanız sevinirim; bu deformenin etkisi olarak kamburluk ortaya çıkıyor mu ? Yani çukurluk yüzünden kürek kemikleri dışa fırlıyo omuzlar öne doğru düşüyo? çünkü spor yapmama ragmen bu durumlar bende de var ve video da izledigim kunduracı göğüslü her insanda var. Şimdi biz vakum bell le yada nuss ameliyatı olursak omuzlarımız dikleşip kamburlugumuz gidicek mi ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakan Merhaba,
      Kunduracı göğsü durumu beraberinde bazen kamburluk, bazen asimetrik adale zayıflığı, bazen kaburga alt uçlarının öne doğru çıkıntılaması, sırtta eğirilik gibi durumlarla beraber görülebilir.
      Vakum bell veya ameliyat olman sadece göğüs ön bölgesindeki çukurun düzelmesine yardımcı olur. Diğer bozukluklara bir etkisi olmaz.

      Sil
  19. Merhaba hocam
    Bu aleti istanbul dışında bir yerde muayene olup temin edemiyor muyuz ? Çünkü Burdur-Isparta da göründüğüm doktorlar böyle bir şeyden hiç bahsetmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum Bell konusunda deneyimli göğüs cerrahisi uzmanı sayısı arttıkça daha yagınlaşacaktır. Şimdilik sadece Acıbadem Maslak Hastanesi'nde bizler uyguluyoruz.

      Sil
  20. Vakum deneyimimizi paylaşmak istiyorum....

    Oğlumun göğsüyle ilgili ilk girişimimiz geçen yıl oldu (2012). Bilinen yöntem olan çelik bar koyma işlemi önerildi ve bir arkadaşımın oğlunun ağrılı deneyimi nedeniyle yeni bir arayışa girdik ve internetten vakum sistemine denk geldik. Semih hocamızı ziyaret ettik ve anlattıkları makul geldi ve denemeye karar verdik (Eylül 2012, derinlik 3.8 cm idi.) Haziran'a kadar oğlum (Selim) düzenli bir şekilde uyguladı ve Temmuz 2013'de Semih hocamızı yeniden ziyaret ettik. Derinlik 2.6 cmye düşmüş ve sonrası için milim milim ilerler cevabını ve de operasyonu düşünebileceğimiz cevabını aldık. Selim, geçen hafta Marmara Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Mustafa Yüksel'e ameliyat oldu ve yarın taburcu olacak. Sonuç, vakum sistemi bizde işe yaramadı.
    Selamlar,
    Hüseyin Çırpan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüseyin Bey merhaba,
      Bu paylaşım için teşekkür ederim. Sevgili Selim'e de geçmiş olsun dileklerimi iletin lütfen.
      Vakum sistemini ilk uygulamaya başladığımızda hastalarımızın %13'ünde başarısız sonuç alacağımızı ve bu hastalarda ameliyata gerek olacağını biliyorduk. Açıkcası bizim şu anda son 4 yılda 103 olan hasta sayımız içerisinde ameliyat olma ihtiyacı olan 2 hastamız oldu. Bunlardan sadece Selim'in ameliyat olduğunuzu öğrenmiş oluyorum. Ben de zaten ilk kez kendisine ameliyat önermiştim (10 ayda göğüs çukurluğunda vakum sistemi ile %32 oranında bir düzlem olmasına rağmen).
      Eğer başka hastalarımızda varsa lütfen buradan bize bildirsinler. Yani şu anda ameliyat oranımız %2'inin altındadır. Hastalarımıza göndermiş olduğumuz ankete internet veya telefon yoluyla yanıt verenlerden almış olduğumuz sonuçları http://pektusvakum.blogspot.com/2013/08/vakum-sistemini-kullanan-tum.html adresinde yayınladım.
      Hastanın daha iyi tedavisi için bazen ameliyat bazen de ameliyat dışı yöntemler tercih edilir. Ameliyat sonrası yeniden çökme oluşan ve halen vakum sistemi kullanılarak düzelme sağladığımız 4 hastamız da bu duruma işaret ediyor.
      Herşeyin iyi olduğuna çok sevindim.
      Tekrar sevgi ve selamlar

      Sil
    2. Semih hocam,

      Bilgilendirme ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Selamlar,

      Hüseyin Çırpan

      Sil
  21. Hocam normal insan göğsünde göğüs çukurunun derinliği 0 mıdır
    yoksa çok az da olsa çukur var mıdır?

    Ve çururun derinliğini nasıl hesaplayabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çukurluk hiç bir zaman sıfır olmaz. Kaburgaların göğüs kemiği ile birleştiği yerde mutlaka bir derinlik vardır.
      Burada "ne kadar santim problemdir?" sorusuna verilecek tek doğru yanıt "kişiyi rahatsız etmeyecek büyük bir çukurluk normal, ama kişiyi rahatsız edecek küçük bir çukurluk ise anormaldir" olmalıdır.
      Hesaplama ya çekilecek bir bilgisayarlı tomografi ile ya da göğüs dik duruken her iki göğüs üzerine tutulan ve ortası delik bir ölçüm aleti ile ölçmek şeklinde olmalıdır.

      Sil
  22. Hocam merhaba. Ben 24 yaşındayım. Bende çok az bir çöküklük var içeri doğru. 1 cm falandır maksimum. Ama toplamda 3 yıl civarı vücut geliştirme yaptım, her ne kadar pek belli olmasa da. Tedavi süresi yukarda yazdıklarıma rağmen yine 1 yıl mı olur yoksa artar veya azalır mı ? Ayrıca bu alet pahalı bir alet, yakın zamanda fiyatlarda düşme falan gibi bir şey söz konusu olur mu cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı hastalarımızda kıkırdak sertleşmiş olduğundan bir yıldan fazla süre gerekbiliyor.
      Fiyat için benim bilgim dahilinde olan bir durum yok ne yazık ki. Almanya'da üretiliyor ve ülkemize ithal ediliyor. Bu nedenle bir şey söyleyemiyorum.

      Sil
  23. Merhaba. ben 22 yaşındayım yalnız çok az bir şekilde göğsüm içeri çökük. Bu tedaviye başlayıp herhangi bir şikayetle bıraksam, bıraktıktan sonra daha fazla içeri çökme ihtimali var mı ? Bunu öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, bıraktığınızda eski halinden daha da fazla çökme olmaz. 3 ay sonra bırakırsanız farklı, 8 ay sonra bırakırsanız farklı olur. Ama eski durumunuzdan daha fazla çökme olması söz konusu değil.

      Sil
  24. Merhaba hocam benimde göğsümde 1.5 cm civarında bi çukurluk var eğer bu tedaviye başlarsam göğüsümün normal görünme olasılığı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemin başarı şansı (Basel Üniversitesi'nde kullanım sonuçlarına göre) %90'a yakındır.

      Sil
  25. merhabalar Semih bey,
    25 Yaşındayım ve pectus hastasıyım. Yaklaşık olarak göğüs kafesimde 5 cm çöküklük var. Kardiyoloji uzmanına muayene olduğumda kafesin kalp sağ kısmına bası uyguladığını söyledi. Sizce vakum tedavisi bende olumlu sonuç verir mi? Öğrenmek istediğim yaşım ve derin çöküklük olması buna engel olur mu?
    Eğer olumlu bir cevap alabilirsem hemen sizinle iletişime geçeceğim. Şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum vakum için uygundur. Yaşınız hiç de ileri değil, çukur derinliği 7cm olan hastalarımızda da gayet iyi sonuçlar aldık.

      Sil
  26. Merhabalar hocam.Bu yöntemi ben de henüz ögrenmiş bulunmaktayım. Benim gögüs cukurum sol gögüsten 1 -1.5 ,sag gögsümden ise 3.35 cm civarı.Yani sag gögsüm sol gögsümden 1-2 cm yukarda kalıyor.Acıkcası cukurdan cok sag gögsümün sol gögsümden yukarda olması rahatsız ediyor beni. Böyle bir durumda bu tedavi yöntemi ne derecede başarı gösterebilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kunduracı göğsü bazı hastalarda ortada (simetrik) bazı hastalarda sağ veya sol tarafta daha belirgin (asimetrik) olabilir. Vakum sisteminden fayda görmemeniz için hiç bir neden yok.

      Sil
  27. merhaba semih bey ben 23 yaşındayım ve polislik mülakatında kunduracı göğüs dolayısıyla elendim fakat araştırdığımda vakum sistemini gördüm göğüs çukuru yaklaşık 2-3 santim doktora gittiğimde minimal düzeyde dedi birde sol göğüs kafesimin alt kısmındada sağ tarafa göre bir çıkıntı var bu vakum sistemi çökülmeyi düzellttiği gibi sol alt göğüs kafesimdeki çıkıntılı kısmı düzeltirmi ve gözle görülür düzeyde 3 ayda düzelme imkanım olurmu vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda vakum kullanmanın faydalı olacağını söyleyebilirim.

      Sil
  28. hocam iyi günler
    34 yaşında bir pectus hastası olarak rawitch yönteminin zorluğundan dolayı ameliyata yaklaşmamıştım...nuss yöntemi benim için bir ümit ışığı olmuştu ama muayenede çöküklüğün çok dik bir açıda oluşması ve çöküklüğün dışında göğüs üst bölgesinde çıkıklık da bulunduğu için sadece açık yöntemin uygulanacağını öğrenmiştim...sormak istediğim çöküklüğün dik açı ile oluşması ve aynı anda çıkıklığın da bulunması gibi nuss yöntemine mani olan etkenler vacuum yönteminin uygulanabilirliği konusunda da mani midir
    şimdiden ilginize teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum yöntemi her hastada mutlaka belli bir oranda düzelme oluşturur. Simetrik olan çöküklüklerde daha başartılı sonuç verir.

      Sil
  29. merhaba ben 29 yaşındayım 7 ay önce nuss ameliyatı oldum,başarısız oldu, birkaç hafta sonra ravitch ameliyatı oldum tam olarak düzelme sağlanmadı, bu yöntemi kullanabilirmiyim, kullanabiliyorsam ameliyat üzeründen belli bir süre geçmesi gerekiyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halen ameliyat olup başarısız sonuçlar ortaya çıkmış olup vakum sistemi kullanan hastalarımız var. Bu hastalarımızdan olumsuz bir geri dönüş almadık. Düzelme olduğunu belirten e-mailler alıyorum. Ameliyattan en erken 3 ay sonra vakum kullanmaya başlayabilirsiniz.

      Sil
    2. hocam göğsümdeki uyuşukluk hala geçmedi,1 seneyi bulabileceğini söylüyor doktorum.bu durumda vakum kullanmamda bir sakınca var mı

      Sil
  30. HASAN
    8 aylık oğluma bu teşhis kondu. çöküntü yaklaşık 1,5 cm kadar. Bu yöntemi 6 yaş öncesinde kullanılması mümkün değil mi? Erken tedaviye başlamak ilerlemeyi azaltır mı? yada tam olarak normal boyutlara getirmez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Bey, bu yaşta kullanıma uygun vakum sistemi üretilmedi. Küçüklerde kullanım çok pratik olmuyor ne yazık ki. Bu nedenle en azından 4 veya 5 yaşına kadar beklemek daha uygun olur. Umarım ki bu yaşa gelinceye kadar oğlunuz için çok daha uygun tedavi yöntemi de gelişmiş olur.

      Sil
  31. hocam merhaba vakum tedavisinde üst ekstremıte için kuvvet antrenmanı yapanlarda kıkırdaklarda mineral yoğunluğu artığı için kıkırdak sertleşiyor ve tedavi süresi biraz uzuyor tedavi süreci içerisinde spor yapabiliyormuyuz yapamıyor isek tedavi bittikten sonra fitness yapmamız goğus duvarına karşı bir bir stres uygulamamız nukse neden olur mu

    YanıtlaSil
  32. Vakum tedavisi sırasında göğüs bölgesine yönelik adalae güçlendirici egzersizler önermiyoruz. Koşu, yürüme veya yüzme gibi sporlar yapılabilir. Tedavi bittikten sonra (1 yıl) tüm egzersizler yapılabilir.

    YanıtlaSil
  33. hocam merhaba ben randevu almayı düşünüyorum eğer oraya gelirsek vacuum bell'i kaç gün içerisinde temin edebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  34. Türkiye temsilcisi firma 2 iş günü içinde adresinizde olacak şekilde gönderiyor

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. sa hocam gögsümde 2 santim cukur var ameliyattan korkuyorum vacum etkili olurmu 17 yasındayım cevap veirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.akcigercerrahisi.com sitesinde bu konudaki ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz

      Sil
    2. vacum etkili oluru lütfen evet yada hayır vacum yararlı olurmu hocam

      Sil
    3. EVET YASİN VAKUM ETKİLİ OLUR

      Sil
    4. Evet Yasin, düzenli kullanırsan vakum mutlaka yararlı olur

      Sil
  37. Merhaba hocam.. Ben 18 yaşındayım ve size birşey danışacaktım vakum tedavisi sırasında fitness yapmamızda bir sakınca var mı ?

    YanıtlaSil
  38. Vakum tedavisi sırasında 1 yıl için göğüs adalesi çalıştıran ağırlık kaldırma, barfix, şınav gibi egzersizler önermiyoruz. Bu durumda göğüs adaleleri fazla gelişip çukuru olduğundan daha derin gösterir. Ayrıca, kıkrdakların sertleşmesiyle vakumun etkisi de azalır. Yüzmei koşma veya diğer adale gruplarını çalıştıran egzersizleri yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  39. hocamgögsümde 2 santim cukur var ameliyattan korkuyorum vacum etkili olurmu 17 yasındayım vacum iyi gelirmi gelirse alcam ve zayıfım

    YanıtlaSil
  40. İyi akşamlar Hocam 4 yaşındaki erkek çocuğunda kunduracı gögsü için vakum tedavisi uygulanabilirmi? İlginiz için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz Bey,
      6 yaşından daha küçük çocuklarda vakum bell kullanımı çocuğun buna alışmasındaki güçlük nedeniyle kolay olmuyor. Eğer aile bunu düzenli kullanabileceğini planlıyorsa bu durumda 4 yaşına kadar kullanılabilir. Ancak bu durumda çocuğa sabah ve akşam anne veya baba yardımcı olmalı ve çocuğun vakumu göğsünden çıkarmaması için dikkatli olmalıdır.

      Sil
  41. sa hocam yine ben doktora gittim ve gögsümdeki cukurluk sadece sekil bozukluymus efor testimte hepsi 100 üzeri cıktı ama vacumla düzelirmi nefesi tutugum anda sekil bozuklugu biraz düzeliyo ve zayıfım 17 yasındayım cevaplarsınız cok mutlu olurum iyi günler

    YanıtlaSil
  42. merhaba hocam ben 25 yaşındayım göğüsümde yaklaşık 5 cm lik bir çukur var.Vakum aldım ve kullandım yaklaşık 2 ay boyunca.Tedavi sırasında oldukça yukarı çıkıyor yalnız 3-4 saat sonra geri eski halini alıyor.ayrıca meme uçlarında büyüme ve bazen vakum yapılan yerde su kabarcıkları meydana geldi.bunun sebebi nedir veya bende işe yaramamışmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçüm yapınca başlangıçtaki bu 5cm çukurun nasıl azaldığını görme olanağın olacak.
      Vakum meme uçlarının üzerine gelirse o bölgenin hasaslığı nedeniyle ödem yapar. O nedenle ya dışında ya içinde kalmalı, vakumun kenarı meme uçları üzerine gelmemelidir.
      Günde 2 kez ve bir defada 30 dakika yapılırsa su kabarcığı olmaz. Çok uzun süre tutumamay gayret etmelisin.

      Sil
  43. Merhaba hocam 25 yaşındayım.Bende çoğu kişi gibi bunun bir hastalık olduğunu bilmiyordum.Bu hastalığın ilk belirginleşmeye başladığı zamanlarda 18-19 yaşlarındaydım.Bir kaç yıl içerisinde iyice belirginleşti.Açıkçası çaresi olmayan ve hastalıkta olmayan şekil bozukluğu olduğunu düşünüyordum.Tabii bu sosyal ve psikolojik anlamda insanı zayıflatabiliyor.Sonunda internet üzerinden araştırmaya başladığımda bunun doğumsal bir hastalık olduğunu,tedavinin ameliyatla veya vakum bell ile olduğunu öğrendim.Ameliyat yöntemi ileri derecede olan hastalar içindi.Bu biraz zor şartları getirdiği için vakum bell ile tedavi olmaya karar verdim.Özel bir hastanede doktor beyin muayenesi ve onaylaması üzerine cihazın sparişini verdim.2750 TL.Göğsümdeki çukurluk yaklaşık 3cm derinliğinde.Cihazı kullanmaya başlayalı 4 gün oldu.Doktor beyin belirlediği şekilde sabah ve akşam 30 dakikadan kullanmaya başladım.4 gün olmasına rağmen etkisini gözle görülür şekilde farketmeye başladım.Bu şekilde tedavi ile 1 yılın sonunda kalıcı olarak şekil bozukluğunun düzeleceğini umuyorum.Herkese sağlıklı günler dilerim...

    YanıtlaSil
  44. hocam acil cevap bekliyorum göğüs cerrahına gittim sende çok haif var ameliyat etmem sen ameliyattan sonra başına gelecekleri biliyormusun dedi ve acıbademciler ameliyatsız tedavi ediyor onlar düzeltir dedi yani sizi söyledi ben orta gelirli biriyim öğrenmek istediğim gelip size muayene olmam ve o cihazı getirtmem varsa tetkik yaptırmam için yani gelip muayene ve tedavi olmam için ne kadar para gerekli onu öğreneyim hemen bulup gelecem :) acil cevap bekliyorum...

    YanıtlaSil
  45. Uğur Bey merhaba,
    Yardımcım Ebru Hanım'ı mesai saatleri içerisinde arayıp bilgi alabilirsiniz. Tel: 0212 306 47 78 veya 0532 1519734

    YanıtlaSil
  46. oncelikle iyi günler hocam ben 18 yasindayim yaklasin 4 sene once acık amelıyat oldum fakat amelıyat olduktan sonra cokme meydana geldı 1 hafta sonra arayıp demır takmamız lazım dedıler bende ısteemdım sonra aradan zaman gectı amelıyat oldum sımdı 8 ay falan oldu yanı hem acık oncen bıde aynlardan kapalı oldum ve ıyı ce deısık bı gogus yapısı oldu baya duzelme oldu ama gıne cçküklük var barım cıktıgında yaklasık heralde 1 sene sonra cıkarılır ısallah vakum tedavısı olsam bı yararı olurmu yoksa cokme gıbı bı rısk olurmu her nekadar kaynasada ınsan da bı tedırgınlık oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert merhaba,

      Bir açık ve bir de kapalı olmak üzere 2 kez ameliyat olmuşsun. Hala çöküklük olmasına üzüldüm. Bar 8 ay önce takıldıysa en az 2 yıl daha orada kalacaktır. Halen bar duruyorken çöküklük varsa bunda kendiliğinden bir düzelme olmaz.
      Bar çıktıktan sonra çöküklük için vakum uyguluması yaparız.

      Sil
  47. Hocam merhaba,
    2008 yılında Nuss tekniğiyle ameliyat oldum. 2011 yılında bar çıkarıldı. ameliyat öncesinde sol taraf daha çöküktü. şimdi göğüsler aynı hizada lakin hala bir asimetrik görüntü söz konusu; ayrıca göğsümde bir sertlik hissediyorum bar çıkarıldığından beri. 4 ay boyunca fitness yaptım. yaşım 31 sizce biraz daha iyileşme adına ve simetriyi sağlamaya yönelik bu terapiden olumlu sonuç alabilir miyim ?

    Hakan DEMİR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asimetrik bozukluk tedavisi daha güçtür. Fitness ile sadece 1 tarafın göğüs adlaesini çalıştırmak neredeyse olnaksızdır (tek elle şınav yapmak, tek elle barfiks yapmak veya tek elle lifting yapmak son derece zordur).
      Ameliyat sonrası çökme veya asimetri nedeniyle vakum kullanan hastalarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ancak ameliyat sonrası bu bölgedeki sertleşme nedeniyle ameliyat olmayanlara göre düzelme daha yavaş olur.

      Sil
  48. hocam benim göğsümde de 2.5 cm kadar pe var.durumum müsait olmadığı için vacumm bell kullanamıyorum.aynı zamanda 4 aydır düzenli bodybuılding çalışıyorum,herhangi bir sakıncası varmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göğüs adaleleriniz daha belirgin olunca çok doğaldır ki ortadaki çukurluk daha da derinleşmiş olacaktır. Bu bölge kıkırdakları sertleşirse tedaviye yanıt almak güç olur.

      Sil
  49. meraba hocam kunduracı göğüsünde göğüs kafesi bulunan kişilerde darbe geldiğinde diğer insanlara göre dahamı fazla hasar alıyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır böyle bir durum söz konusu değil

      Sil
  50. hocam merhaba ben 19 yasındayım göğüsümde çukur var tahminen 4-5 cm fitness yapıyorum baya bi ağırlık kaldırabiliyorum göğüs ve omuzda... Çukur derinleşebilir mi ? ve ameliyat olmam gerekiyormu yoksa vocuum bell mi kullanmam lazım sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göğüs adaleleriniz (pektoral adaleler) genişledikçe (şiştikçe) doğal olarak çukur da daha derin olarak görülmeye başlar. Ayrıca göğüs çalışınca sorunlu kıkırdaklarınız da sertleşir ve vakum tedavisi daha güç hale gelir.
      Vakum bell kullanıp kullanmamayı belirlemek için sizin bu konuda deneyimli bir göğüs cerahı tarafından muayene edilmeniz gerekir. Vakum bell konusunda deneyimi olmayan, bu hastalıkta sadece ameliyat tercih eden merkezlerde bu konuda yeterli bilgi olmayabilir.

      Sil
    2. sizide meşgul ediyorum ama fitness yapmamda sakıncası varsa eğer bırakıcam yada hafif kiloyla çalışsam ve hafif kiloyla setleri arttırsam çukurun derinleşme ihtimali varmı ?

      Sil
    3. Vakum Bell kullandığuınız sürece söğüs adalesi çalıştırmak dışında her türlü sporu yapabilrsiniz (yüzme, koşu, basketbol, futbol,). Şınav çekme, barfiks, lifting şeklide ağırlık kaldırma yapmayın. vakum tedavisi bitince göğüs adalesi çalıştırabilirsiniz.

      Sil
  51. Vakum Bell risksiz ve sağlıklı olarak en fazla kaç yaşına kadar yapılabilir.Bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum Bell'in 60 yaşına kadar kullanılabileceği bildirilmiştir. Yaş ilerledikçe başarı şansının daha az olacağı akılda tutulmalıdır.

      Sil
  52. merhaba hocam, benim sormak istediğim, vacuum bellin iç organları nasıl etkilediği, göğüs kafesini oynatacak kadar kuvvetli basıncın kalbe ve ciğerlere uzun vadede olumsuz bir etkisi olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum bell'i hastalarımıza önermeden önce kalp ve akciğer muayenesini yaparız. Gerekirse ekokardiyografi, akciğer grafisi veya bilgisayarlı tomografi görüntülerini inceleriz. Akciğer ve kalp rahatsızlığı olmadığından emin olduğumuz zaman vakum bell kullanmayı öneririz. Vakum bell bir doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Ne Almanya'daki üretici firma ne de ülkemizdeki temsilcisi zaten bir doktor tarafından muayene olup, ölçünüze uygun olan vakum bell önerilmedikçe size bu ürünü vermez/veremez.
      Eğer tüm bulgular normal bulunmuş ve size vakum bell önerilmiş ise vakumun yapmış olduğu basınç ile sadece göğüs ön duvarında kaburga kıkırdaklarının olduğu yerde öne doğru büyüme ve genişleme olur. Bu iç organlarınızda farkedilir bir değişikliğe yol açmaz. Bugüne kadar vakum kullanımına bağlı ne bizim 200'e yakın hastamızda ne de başka uluslararası yayınlarda bu tür bir olumsuz bir durum gözlenmemiştir.

      Sil
  53. Hocam bu cihazı alınca ismimizde bitince ne olacak

    YanıtlaSil
  54. Vakum Bell en az bir yıl kullanılmalıdır. Birkaç yıl sonra hafif bir çökme hissederseniz birkaç gün veya birkaç hafta daha kullanmanız için vakum bell'inizi muhafaza etmenizi öneririz.

    YanıtlaSil
  55. hocam göğüsümde 3,5 - 4 cm lik bir çökük var daha önce hiç vücut geliştirme vb yapmadım kemiklerim çok esnek kendimi sıktığımda göğüs kafesim öne doğru bile geliyor vacum bel i kullanırsam ne kadarlık bir düzelme olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgür, verdiğin bu kısa bilgilerle düzelme olacağını söyleyebilirim. Ancak, "ne kadar düzelme olur" sorusuna yanıt verebilmek için muayene olman gerekir.

      Sil
  56. Hocam, eğer yanlış anlamazsanız İzmir de vacuum bell tedavisi ile ilgilenen bir doktor biliyormusunuz daha önce göğüs cerrahına gittim, istersen al kullan ama ameliyat kadar başarlı olmaz dedi hepsi bu

    YanıtlaSil
  57. Eğer cerrah bir hastalık için ameliyat yapıyorsa onu önermesi çok doğaldır. Biz ise uzun yıllar sizin gibi yüzlerce hastada ameliyat uyguladıktan sonra şimdi vakum sisteminin sonuçlarını gördüğümüzden artık ameliyat değil, bu yöntemi öneriyoruz. Ben size ameliyat daha kötüdür demem. Tıbben ve etik olarak böyle bir şey söylemek uygun değildir. Biz size farklı tedavi yöntemlerini öneririz. Siz ameliyat mı, amellyatsız yöntem mi karar verirsiniz.
    Geçmiş olsun dileklerimle.

    YanıtlaSil
  58. Hocam göğsümde 1.5-2 cm lik bir çöküklük var 3 ayda büyük etkisi oldugu söyleniyor acaba 3 ayda ne kadar bi düzelme olur ?

    YanıtlaSil
  59. Hastaların büyük bölümünde çöküklüğün üçte biri 3. ayın sonunda düzelir.

    YanıtlaSil
  60. Hocam Aksaray'dan selamlar biz 2 ay önce oğlumuz Alper Günday çağdaş muayeneye getirdik vacum tedavisi önerdiniz aldık 2 haftadır kullanıyoruz gözle görülür değişiklik oldu inşallah düzeleceğine inanıyoruz teşekkürler selemlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim. Tamamen düzelmiş halini de göreceğiz birkaç ay sonra.
      Sevgiler

      Sil
    2. Alper Günday bana telefon bilginizi verirmisiniz?lütfen

      Sil
  61. Hocam 42 yaşındayım ve 5 cm e kadar bir çukurluk söz konusu. Yaşımın bir dezavantajı olur mu veya ne kadar düzelme kaydederiz. Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Bey,
      Yaş ilerledikçe kıkrdaklarınız sertleştir, bu nedenle vakumu günde 2 kez 30 dakika yerine daha uzun süre (örneğin 45 dakika) tutmanızı öneririm. 60 yaşına kadar hastalarda kullanılmış ve sonuç alınmıştır. Sizde ne kadar düzelme olacağını vakumu denemeden ifade etmek mümkün değil ne yazık ki.

      Sil
  62. Hocam ben 19 yaşındayım göğsümde tahminen 3 cm kadar çöküklük var. Bu tedavi sonrasında tekrar çökme olabilir mi göğüste yoksa tamamen bir çözüm sunuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yılı tamamlarsanız çökme olasılığınız düşüktür.
      Ameliyat sonrasında tekrar çökme olursa zor düzelir ama vakum sonrası çökme hissederseniz 2 veya 3 hafta daha kullanınca tekra düzelme sağlanır. Yani burada çökme birden bire olmaz milim milim olur. Bunu hissedince yeniden vakumla düzelme sağlanacaktır.

      Sil
  63. Öncelikle bu ilginizden dolayı ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Benim çoğu hasta gibi sağ tarafımda birkaç santim çöküklük var.Buna karşın sol tarafımda da çıkıklık var.Ne önerirsiniz.Tekrar TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum ve ameliyat konularında tecrübeli bir göğüs cerrahı tarafından değerlendirilmeniz gerekir. Ameliyat gerekli mi, vakumla düzelir mi? Bunları ancak sizin muayene edilmeniz sonrasında anlamak mümkündür.

      Sil
  64. Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Benim göğüsüm bir tarafında çöküklük olmasına karşın diğer tarafında çıkıklık var.Önerilerinizi bekliyorum.Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  65. peki hocam bu vakum sistemi ağrılı sistem midir, uygulamada ağrı oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakumun basıncını hasta kendisi ayarlıyor. Acıma hissettiği noktada basıncı azaltınca ağrı olmaz.
      Ağrılı bir vakumu hastanın uygulaması mümkün değildir.

      Sil
  66. cihaz alımında sgk ne kadarını karşılıyor?

    YanıtlaSil
  67. Bu cihazın SGK anlaşması yok. O nedenle tamamı hasta ödemelidir.

    YanıtlaSil
  68. Hocam 15 yaşındayım ve 2013 Eylül ayından beri vakumu düzenli olarak kullanıyorum. Göğsümdeki çukur 2.7 cm'den 1.5 cm'ye düştü. Doktorun söylediğine göre göğsüme darbe almamam gerektiği için dövüş sporunu bırakmak zorunda kaldım. 1 yılı doldurduktan ne kadar süre sonra dövüş sporuna devam edebilirim ve darbe almam sorun olmaz? Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  69. Çukurunda belirgin düzelmen olmuş. Zaten normal olarak 7-8 mm kadar bir çukur kalması gerekir. Herkeste bu kadar bir çukur var. Demek ki senin bir yılın dolarken birkaç milimetre daha düzelme olursa sonuçta hedeflediğimiz şekilde başarılı olmuş olacaksın.
    Göğsüne darbe alınca oradaki hassas kıkırdaklarında gerçekten de içeriye doğru çökme olabilir. Bu nedenle ben göğüse darbe alacak spor aktivitelerini en az 3 yıl süreyle uygulanmamasını istiyorum.

    YanıtlaSil
  70. Hocam ben nuss ameliyatı oldum ancak barın ucu göğsümün solundan belirgin bir şekilde çıkık bu normal midir? Yaklaşık aynı hizada sağ tarafında kaburgalarımdan biri de içeri çökük sanırım barın sabitlendiği kaburga 3 yıl sonra kaburga bu şekle alışmış olur mu? doktorum normal olduğunu söyledi ama içim rahat etmedi

    YanıtlaSil
  71. Eğer seni ameliyat eden doktorun bunun normal olduğunu söylemişse öyle olduğunu kabul etmek gerekir. Benim görmeden bir yorum yapmam doğru olmaz.

    YanıtlaSil
  72. hocam vacum bell cihazinin npesctus excavatum da ise yaradigini ve kullanan hastalarinda anket yaptiginizda buyuk cogunlugunun memnun kaldigini soyluyorsunuz.peki hocam neden vacumm bell i kullanip memnun kalmis kisilere bu sitede yada baska sitelerde hic ulasamiyorm?

    YanıtlaSil
  73. Semih Bey merhaba,

    Ben bu aletin bayanlarda uygulanabilirliğini merak ediyorum. Çünkü; bayanlarda meme faktörü var ve aletin yapısından ve yerleşiminden dolayı sorun olabileceği kanısı oluştu bende. Sadece sorunlu alanı kapsayacak şekilde üretim var mı, standart bir üretim midir? Bu tedavi sonucunda meme de herhangi bir şekil bozukluğu söz konusu mudur( sarkma vb.)? Bayan hastalarınızdan da uygulama öncesi ve sonrası, vakumun yerleşmesini gösteren görüntüler yayınlarsanız sevinirim.

    Bu bilgiler önemli, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  74. Bayan hastalarda daha da önemli olmak üzere tüm hastalarımızda fotoğraf çekilmesi son derece hassas durumlardır. Hiç bir bayan hastamızda fotoğraf çekmemiz ve üstelik bunu yayınlamamız söz konusu dahi olamaz.
    Erkek hastalar için O şeklinde vakum varken Bayan hastalar için 8 şeklinde üretilmiş vakum vardır. Göğüsler vakumun tamamen dışında, her iki tarafta vakumdan bağımsız olarak dururlar. Dolayısıyla bu işelmin sonucu olarak memede herjhangi bir şekil bozukluğu oluşmaz.

    YanıtlaSil
  75. Hocam bir sorum daha olacak. Bu vakum sistemini sadece İstanbuldan mı temin edebiliyoruz yoksa İzmir ya da Antalya gibi şehirlerde bu cihazı temin edebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum hakkında deneiyimi ve bilgisi olan bir meslektaşımızın olduğu herhangi bir şehrimizde size uygun vakum reçete edilirse temin edebilirsiniz. Ürün reçetesiz satılmaz.

      Sil
  76. merhaba arkadaşlar ben bir site gördüm vakum bell kullananların yorumları var orda
    bakmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayın

    http://vakumbel.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  77. Hocam merhaba 23 yaşındayım bu hastalığı yeni fark ettim 55 kilo olmama rağmen. Fakat 2 cm kadar cokukluk soz konusu olabilir.Kalp kapakciginda sarkma var bu nedenden dolayi ön sol kaburga alti sık olmayan kramp seklinde ağrılar söz konusu vakumla ne denli bir sonuç elde edebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muayeneniz olmadan hiç bir şey söylemek mümkün değil.

      Sil
  78. Istanbula gelip muane olma sansim yok ve kalp ve solunum baskisi yok hangi boyundan siparis verecegimizi nasil anlayacagiz ve uygulamasi kolay gorunuyor birde bu aletin yerli mali olani yokmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muayene olmadan size vakum uygun mu, uygunsa hangi ebat uygun analamdan sipariş verilemez.

      Sil
    2. .ben yaklasik 22 gundur vakumu killaniyorum ve gozle gorunur bir duzelme oldu insallah bir sene icinde tamamen duzelcek can goral

      Sil
    3. Bilgi için teşekkürler Can. Zaman zaman olumlu veya olumsuz ne tür olursa her gelişmeyi buradan paylaşırsan mutlu oluruz.
      Sevgiler

      Sil
  79. Öncelikler meraba hocam. Ben pektus hastasıyım ve vakum kullanıyorum.1.5 santim çukurluğum var.Sizede muayene olmuştum. Yaşım şuan 16. Bazenleri günde tek sefer ama bir bi buçuk saat bazenleri de yarım saatten çift sefer kullanıyorum. Ama malesef bazen 1-2 gün kullanamadığım oluyor . Şimdi tekrar düzenli bir şekilde başlasam ne kadar süre içinde tam sonuç alırım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay içinde belirgin düzelmen olur. 12 ay devam etmen gerekir. Başarılar diliyorum. Bana haber vermeyi unutma.

      Sil
  80. merhaba hocam,
    benim 16 yaşım var,ben azeriyim bu aleti nasıl sifariş ede bilirim?.ve fiyatı ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor muayenesi olmadan sipariş edemezsiniz. Fiyatı 3.000TL'dir.

      Sil
  81. Sayın hocam bende 20 yaşındayım ve göğsümde 4-5 santimlik bir çukurluk söz konusu.yakın zamanda size muayene olmayı düşünüyorum ancak birincisi bazı forumlarda profesör doktorların veya doçentlerin bu yöntemi işe yaramaz olarak gördüklerini okudum ikincisi savaş beyin dediği gibi vakum yöntemiyle tedavi olarak başarılı olmuş kişilere bir türlü ulaşamıyoruz nuss yöntemi sürekli daha ön planda tabiki herkes cerrahi müdahale olmadan atlatmak ister ama ben bu 2 konuda görüşlerinizi merak ettim.
    İyi günler.

    YanıtlaSil
  82. Size madde madde yazayım:
    1. Hangi forumda profesör veya doçentler vakum işe yaramıyor demiştir acaba belirtrimisiniz lütfen. Bunun doğru olmadığına eminim, çünkü bu konu dünyada artık etkinliğini kanıtlamış bir yöntemdir ve bununla ilgili hem ulusal hem de uluslararası dergilerde yayınlanmış bilimsel makaleler ve uluslar arası kongrelerde sunulmuş sonuçlar vardır. Ancak, her yeni yöntem çıktığında buna karşı eski yöntemi savunmaya devam edilmesi normal karşılanması gereken bir durumdur. Öncelikle kararı hasta vermelidir: Ameliyat mı, ameliyatsız yöntem mi!
    2. Vakum ile tedavi olmuş kişilere ulaşamıyorsunuz: bakın burada basit bir soruyu sorarken bile adınızı ve soyadınızı (gerçek olmasa bile) vermiyorsunuz, bundan kaçıyorsunuz ama kunduracı göğsü olan kişilerin adlarını ve resimlerini ve iletişim bilgilerini istiyorsunuz.
    Öncelikle bu tür bilgileri vermek yasal bir suç ve etik olarak son derece sakıncalıdır. Bizim doktor olarak bu tür verileri paylaşmamızı nasıl istersiniz (adınızı bile vermeden hem de!).
    3. Vakum kullanıp bitirmiş ya da halen kullanan hasta sayımız 200'ün üzerindedir. Bu hastalarımızın bazıları tüm bilgileri kendi istekleri ile bloglarda veya facebook'da paylaşmaktadır. Sizi yeterli araştırma yapmadığınız için bunları bulamadınız. Şu sayfaları ziyaret edin ve vakum kullanan kişilerce hazırlanan sayfalara veya yorumlara ulaşın: http://vakumbel.wordpress.com/ veya facebook üzerinde pektusum adlı sayfaya üye olun. Ya da bu blogda kullanıcıların anket sonuçlarını okuyun: http://pektusvakum.blogspot.com.tr/2013/08/vakum-sistemini-kullanan-tum.html

    YanıtlaSil
  83. merhaba hocam ben 27 yasidayim kunduraci gogusum var cukurluk yaklasik oarak 2.5cm ve semitrik seklinde dir hic gogus calistirici spor yapmadim Vacum benim icin ne kadar faydali olacigini soyliyorsunuz ve bir yil vakum kulndiktan sonar bu 2.5cmlik cukurluk ne kadar dusecek ve duzeldikten sonar geri cokme olur mu tesekurler

    YanıtlaSil
  84. VAKUMLA ELDE EDİLEN DÜZELME KALICIDIR. YENİDEN ÇÖKME ORANI SON DERECE DÜŞÜKTÜR.
    Vakum %90''ın üzerinde faydalı olur. Yeniden çökme olacaksa bir anda olmaz. Ameliyat sonrası yeniden çökme olan hastalarda yeniden ameliyat gerekli olur. Ancak vakum kullandıktan bir süre sonra yeniden çökme hissederseniz 10 gün daha vakum kullanınca düzelme olur.

    YanıtlaSil
  85. Selam hocam ben bunu nerden siparis edebilirim?

    YanıtlaSil
  86. Selam hocam.bunu nerden siparis edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tıbbi bir üründür. Reçetesiz satılamaz. Önce bir doktor tarafından muayene olmanız gerekir.

      Sil
  87. Hocam iyi günler,
    45 yaşındayım bugüne kadar cerrahi yöntemlerden uzak durmaya gayret ettim. Nuss ve diğer yöntemleri araştırdım. Ameliyat sonrasının özellikle NUSS yönteminde ağrılı olduğunu gördüm. Bu nedenle Vacum Bell yöntemi bana daha uygulanabilir geliyor (ameliyatsız olması nedeniyle) Sizce bu yaşımda bu yöntemi uygulayabilir miyim, sonuç almak mümkün mü? Bu yöntem Ankara Acıbadem hastanesinde de uygulayan hekim mevcut mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60 yaşında dahi vakum kullanılabiliyor. Yaş ilerledikçe daha zor olsa da sizde de başarılı olacağını ümit ediyorum. Muayenede vakum ile deneyip düzelme olup olmadığını görerek kjarar vermek gerekir. Ankara Acıbadem Hastanesi'nde bunu uygulayan bir hekim mevcut değil.

      Sil
  88. Hocam merhabalar, ben çok hassas bir cilde sahibim, bu aleti kullandığımda cildimle ilgili büyük sorunlar yaşar mıyım diye şüphelerim var, sizce böyle bir sorunla karşılaşır mıyım? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  89. Vakum silikondan yapılmış bir maddedir. Kendisinin direkt olarak bir zararı yoktur ancak vakum yaptığı zaman deriniz de göğüs çukuru ile birlikte çekilir ve o bölgede geçici kızarıklık olur. Deriniz çok hassas ise bu kızarıklık sizi rahatsız edebilir. Ne seviyede bir hassasiyetiniz olduğunu vakumu deneyerek test edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  90. Arkadaşlar bundan 2 sene önce hiç araştırma yapmadan ameliyat oldum açık ameliyat Ravitch tekniği,göğsümde 3 cm çukur vardı.Pişmanım çok pişmanım sağlıklı olan göğsümü parçalattım ve sora gene çöktü değişen bir şey olmadı.Daha sora internette araştırırken Semih hocayı ve Eckart Klobeyi buldum , Almanyadan tedarik ettim.Kullanıyorum ve hemen hemen düzeldi diyebilirim.Sizlere tavsiyem bu cihazı kullanmadan sakın ameliyat olmayın!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selman Bey Almanya'dan nasıl tedarik ettiniz. Bende 6 yaşındaki oğluma alacağım Türkiye fiyatı çok ciddi bir rakam yardımcı olabilir misiniz?

      Sil
    2. Selman bey Almanya'dan nasıl tedarik ettiniz firma adı bilgileri var mı?
      Ben de 6 yaşındaki oğluma alacağım Türkiye fiyatı çok pahalı olduğu için Almanya'dan almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  91. Semih hocadan da ALLAH razı olsun bu cihazı Türkiyede yaygınlaştırmaya çalışan birisi.Tekrar söylüyorum bıçak altına kesinlikle yatmayın.

    YanıtlaSil
  92. Sevgili Selman, paylaşımın için teşekkür ederim. o kadar ameliyatan sonra vakumla düzeliyor olman yöntemin ne derece başarılı olduğunun gerçek bir kanıtı. Herkese ameliyatsız kurtulma diliyorum.

    YanıtlaSil
  93. Hocam ben18 yaşındayım göğsümde 2---2.5 cm kunduracı göğüs hastalığı var vakum un faydası olur mu hiç ameliyat olmadım..

    YanıtlaSil
  94. %90'ın üzerinde bir başarı şansın olur

    YanıtlaSil
  95. Sayın Semih hocam,
    45 yaşındayım. Pectus hastasıyım. Yılda bir kaç kez çukurluk olan bölgemde şiddetli bir baskı, sancı hissediyorum.Bununla birlikte nefes alıp vermemde de düzensizlikler ve yeterli nefes alamadığımı hissediyorum. Bu durum yıllar geçtikçe artış gösterdi. Özelikle son birkaç yıldır nefessiz kalıp geceleri sıklıkla uyanıyorum. Bu nedenle KBB bölümüne gittiğimde burun kıkırdağımın bir tanesinin kapalı olduğunu ve bu nedenle ameliyat olmam gerektiğini belirttiklerinden burun ameliyatı oldum. Pek bir sıkıntım kalmadı gibi dursa da halen yeterli nefes alamadığımı düşünüyorum. Özelikle geceleri nefessiz kalmaktayım. Sanki vücudumda bir sıkışma daralma hissediyorum. Son günlerde Pectusun sebep olabileceği problemler ile ilgili araştırma yapıyorum. Sizce bu problemin nedeni Pectus olabilirmi... Yaşım daha da ilerledikçe kalp yetmezliği, nefes darlığı gibi problemlerle karşılaşır mıyım.
    Ameliyat yöntemlerin den mümkün olduğunca uzak duran bir kişiyim. Ancak Nuss ameliyatı mantıklı gibi duruyor. Buardaki en büyük sorun barın yeni bir ameliyatla alınacağı. Çünkü her bir ameliyat bir risk gibi geliyor. Sizin bloğunuzda Vacumm Bell tedavisini gördüm. Bunu Ankara Acıbadem hastanesinde uygulayan bir doktor mevcutmu dur?
    İyi günler iyi çalışmalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yakınmalarınız Pektus ile ilgili değil. KOAH olabilir, bu nedenle bir göğüs hatalıkları uzmanı ile görüşmeniz gerekir.
      Ankara'da vakum bell tedavisi uygulayan bir melsektaşım mevcut değil.

      Sil
  96. Hocam vakumu kullanmadan önce fitness yapmış ve vücut geliştirmiş olmamın bir sakıncası olur mu yada bir sorun arz eder mi?

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  98. Göğüs kısmı çalışmaları sonucu kıkırdakların sertleşmiş olması hem ameliyat hem de vakum için tedaviye cevap alma açısından bir zorluktur.

    YanıtlaSil
  99. Sayın Hocam;
    25 yaşındayım. Yaklaşık olarak 3 yıldır fitness, bodybuilding gibi göğüs kısmını aktif olarak kullandığım sporlar yaptım. Son birkaç gündür derin nefes alımlarında göğüs kısmında sancı oluyor. Göğüs hizama göre 2.6 cm çöküklük var.. 24 eylülde bulunduğum ildeki bir hastaneden göğüs hastalıkları bölümünden randevu aldım. Eğer ki bana sadece ameliyat önerisinde bulunurlarsa gelip birde size görünmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sancilariniz kunduracı göğsü ile ilgili değildir. Yaptiginiz fitnesle ilgilidir. Fitness yaptikca gogus adaleleriniz (pektoral) belirginlesecegi icin cukurun oldugundan daha da derin gorunmesine sebep olabilir. Bilginiz olsun.

      Sil
  100. Merhaba Hocam;
    Ben Melih 27 Yaşındayım.. Ameliyat Olmadım Henüz Vakumbell Kullanmak istiyorum 5 cm çöküklük var be kaburga altı birazcık çıkık vakum kullanmak için bir sorun olurmu Hocam.. bide randevu alıp muayene için gelicem izmirdeyim randevuyu nasıl alırım acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim Hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melih merhaba, bahsettigin cıkıklık tum pektus hastalarinda olur. Bu durum vakum kullanmana engel degil.
      Randevu icin Asistanim Ebru Hanim'ı 0212 3064778 veya 0532 1519734 numaralardan arayabilirsin.
      Gecmis olsun.

      Sil
  101. Hocam iyi gunler, bu fiyatta herhangi bir taksit oluyor mu, Türkiyedeki satıştan sorumlu firma hangisidir ogrenebilir miyim, 19 yaşındayım burs paramla ödemeyi düşünüyorum, 3000 lira nakit param yok. Ne yapmamı önerirsiniz, birkaç sene daha bekleyip para biriktirmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size yardımcı olmak isterdim ancak bu bir tıbbi üründür ve ve Türkiye'de yalnızca Ankara'da bulunan Seres Medikal tarafından satılmaktadır. Ürünü kullanabilmeniz için bir doktor tarafından size uygun olduğunun onaylanması gerekir.

      Sil
  102. Hocam merhaba ..
    Benim kunduraci göğsü dediğimiz yerin alt sağ kemikte içe doğru çökme meydana gelmis hic bir doktora gitmedim sadece internetten arastrdim sadece ameliyat mi cagresi başka tedavisi yokmu? Ameliyat olunmazsa ne gibi hastalıklar cikabilir ? Yada olmadigm taktirde ne gibi sorunlarim olur şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  103. Bu durum sıklıkla önemli bir sağlık sorunu oluşturmaz. Çukurun boyutunu görerek nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine karar verilebilir. Ameliyat olmanız tabii ki şart değil, vakum bell ile de düzelebilir. Bunun için vakum bell konusunda da deneyimi olan bir doktor ile görüşmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam vakum bell dediginiz nasil bir tedavi?

      Sil
  104. hocam ben nuss ameliyatini skolyozumdan dolayi olamiyorm teksecenek vacumm bell tedavisi fakat hem arastirdigimkadariyla hem de gittigim en iyi gogus cerrahlari bunun para tuzagi oldugunu soyluyor ve ben baya arastirmama ragmen bi kactane ilk bir iki ay kullanip memnun olanlari bulabildim bir yil kullanipta memnun olani bulamadm.siz neye gore bu aleti oneriyorsunuz?sonucta sadece parasini degil umudunu bu alete baglayanlar var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Savaş, blogda verdiğim bilimsel makaleleri okursan yapılmış bilimsel çalışmalar sonucunda vakum bell'in nasıl sonuç verdiğini görebilirsin. Ya da bizim blog sayfamızda hastalara yapılmış anket sonuçlarını görebilirsin. Gitmiş olduğun en iyi göğüs cerrahlarının bunun para tuzağı olduğunu söylemeleri yorumunun gerçek olması halinde vay batandaşın haline derim sadee. Bunun doğru olmadığımna, sizi ameliyata ikna etmeye çalıştıklarına inanamak mümkün değil. Vakum kullanan hastaların kendi oluşturdukları bloglar var buradan da gerçek yorumları alabilirsin. Ancak kimse vakum kullanak zorunda değil tabii ki. Kullanıp da bunun sonucunda ameliyat olma ihtiyacı olan hasta sayımız 250'de 1'dir. ben ameliyat olup tekrar çökmüş 11 hastama vakum uyguluyorum şu anda ve yukarıda bu hastaların bazılarının yorumunu da okuyabilirsin.

      Sil
  105. Hocam merhaba 10 aylık bir oğlum var kunduracı göğsü olduğu söylendi.tedavinin en erken 5-6 yasında baslandigini soylediniz.biz simdi bu zaman diliminde yapacağımız hic birşey yok mu

    YanıtlaSil
  106. Şu anda çocuğunuzda sizin veya doktorların düzelme için yapabileceği bir şey yok ne yazık ki. Önümüzdeki süre içerisinde yeni gelişmeler olup çocuğunuza daha az zarar veren bir yöntem de ortaya çıkabilir. Şimdilik beklemek dışında bir önerim olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki hocam çocuğum büyüdükçe bu cukurlukta azalma yada artma olur mu.yoksa çukurluk bu boyutta mi kalır.bir kaç doktora sorduk her doktor farklı bir yorum yaptı bu konuda da bilgi verir misiniz

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    3. Farklı yorum yapılması doğaldır. Bazı çocuklarda zamanla çukurda büyüme bazılarında ise sabit kalma söz konusu olabilir

      Sil
  107. Hocam ben 19 yaşındayım 49 kiloyum ve ciğerlerim %50 çalışıyor acaba kundura göğsü hastalığımdanmı kaynaklanıyor ameliyattan sonra ciğerlerim iyi bir seviyeye gelirmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi sonrasında solunum fonksiyonlarında belirgin bir artış olması beklenene bir durum değildir.

      Sil
  108. Merhaba hocam , koridorda bulunan barfiks demirinde birkaç aydır yoğun barfiks antremanı yapmaktaydım birkaç ay sonunda göğüs çukurum derinleşmiş gibi gelmeye başladı. Barfiks pectusu etkiler mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göğüs adalalerin gelişinice doğal olarak ortalaraındaki çukur daha derin görünür. Bu nedenle 1 yıl vakum kullandıktan sonra bu tür egzersizleri yapmak daha uygundur.

      Sil
  109. 19 yasındayım 2 santim cökük faydalı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle vakum sisteminden fayda görürüsün

      Sil
  110. 20 yasındayım 2,5 cm cöküklük vacumm faydalı olurmu

    YanıtlaSil
  111. hocam merhaba ben 40 yaşındayım ve derin kunduracı göğsüm var denize giremiyorum acaba bendede faydası olurmu bu yöntemin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun uygun olup olmadığını vakumu deneyerek birlikte görüp karar vermek gerekir. Kıkırdaklarınız çok sertleşmemişse faydalı olur

      Sil
  112. nuss olanlarda kullanabilikrmi vacum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuss ameliyatının başarılı olmadığı durumlarda vakum tedavisi ile başarılı sonuçlar alınmaktadır
      http://pektusvakum.blogspot.com.tr/2015/01/nuss-ameliyat-olan-hastalarda-vakum.html

      Sil
  113. nuss ameliyatı oldum ama icimde bbar var bar cıkıncamı kullansam iyi olurk yoksa icimde bar olsa sorun olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyat olduğunuz halde sonra düzelme olmamışsa doktorunuzla görüşün. Biz Nuss ameliyatı ile düzelme olmayan hastalarda vakumu bar çıktıktan sonra uyguluyoruz.

      Sil
  114. hocam ben 15 yaşındayım 4 yada 5 cm çokukluk var ne kadar duzelır yada işe yarar mı bıde skolyoz var sol goğüs altı biraz çıkıntılı

    YanıtlaSil